Bekijk de ervaringen van kandidaten uit 2017 en check onze minigids patiëntengesprek!
Ben je van plan een cursus te volgen voor de decentrale selectie? Bekijk dan onze cursuspagina en ontvang via ons 10% korting op sommige cursussen!
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Welke selectie.
#1
Hallo allemaal.

Vorig schooljaar(19/20) heb ik mijn hbo p bedrijfskunde gehaald. Ook heb ik in de zomer een ccvx certificaat voor wiskunde a behaald. Ik ben nu bezig met bio, natuurkunde en scheikunde via LOI. Ik zal dus via route b meedoen met de selectie.

Ik heb gezien dat je voor alle universiteiten een CV moet inleveren. Ik heb nog nooit stage gelopen/gewerkt. Daarom denk ik dat ik niet veel kans heb bij de universiteiten waar je CV zwaar meetelt voor de selectie. Mijn Havo diploma heb ik gehaald met een 7,8 gemiddeld en mijn propedeuse op de hbo met een 7,1 gemiddeld.


Omdat je maar aan 1 selectie mag deelnemen wil ik graag aan de selectie deelnemen waarbij ik het grootste kans heb. 
Ik wil dus graag weten welke selectie voor mij het best is om aan deel te nemen.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Antwoord
#2
Hoi,

Als ik jou was, zou ik mij aanmelden voor Radboud. Daar wordt namenlijk niet naar je CV gekeken. Je moet een huiswerkopdracht inleveren en twee toetsen maken (BSN-toets en competentie toets)
Meer informatie erover vind je op de website. Misschien is het ook handig om de ervaringen van deelnemers te lezen.
Also, als het goed is, kun je maximaal drie keer meedoen met een decentrale selectie voor geneeskunde .
Antwoord
#3
Hey,

Ik snap je vraag en ik ben het gedeeltelijk eens met wat hierboven is gezegd. Ik zou als ik jou was gewoon eens goed onderzoek doen naar alle universiteiten en wat hun eisen zijn. De meesten kijken wel naar je CV, maar je springt er alleen bovenuit als je een uitzonderlijke prestatie hebt in sport of iets dergelijks (en veel mensen hebben dit niet). Daarnaast zeg je dat je met route b mee zal doen, maar dat is echter bij een paar uni's het geval. De meeste universiteiten maken geen onderscheid hoe jij je benodigde vakken hebt behaald.

Groetjes!
Antwoord
#4
Hey!

Zelf heb ik vorig jaar meegedaan bij UvA en ik zit nu in het eerste jaar. Bij UVA kijken ze niet naar je cijfers en ook niet naar je cv. Dit is de reden waarom ik bij UVA selectie heb gedaan. Als je echt goed leert is het goed te doen en kom je makkelijk binnen. Ik zat vorig jaar met hetzelfde als jij want ik had namelijk het jaar daarvoor bij erasmus geprobeerd en was ik ook niet aangenomen omdat ik een slecht cv had. Ik heb toen gekeken waar ik de grootste kans had. Dat is toch wel uva. Je hebt 350 plekken en er doen meestal rond de 750-1000 mensen mee.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)