Bekijk de ervaringen van kandidaten uit 2017 en check onze minigids patiëntengesprek!
Ben je van plan een cursus te volgen voor de decentrale selectie? Bekijk dan onze cursuspagina en ontvang via ons 10% korting op sommige cursussen!
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
verhouding leeftijd 1ste jaar geneeskunde opleiding
#1
Hoi,

Voor de mensen die nu geneeskunde studeren. Ik ben nu 21 jaar oud volgend jaar wil ik aanmelden voor geneeskunde. Als ik toegelaten bent dan start ik met de opleiding op een leeftijd van 22. Vinden jullie dat oud? Wat is de gemiddelde leeftijd in het eerste jaar? En zijn de verhouding van leeftijden in het eerste jaar?

Hopelijk krijg ik een antwoord hierop. Alvast bedankt voor jullie reactie.
Antwoord
#2
Je hoeft niet bang te zijn dat je te oud ben hoor. Zelf zit ik in het 1e jaar biomedische wetenschappen en zit ik dus continue bij mensen van geneeskunde. Natuurlijk zijn de meeste 1e jaars studenten 18/19 maar er zijn ook heel veel eerste jaars studenten van 20+. Studenten die bijvoorbeeld eerst een HBO studie afgerond hebben. Zelf zit ik met mensen van 26 in de werkgroep. Ook zit je vaak met oudere jaars in de les. Studenten die vorig jaar hun vakken niet gehaald hebben en dus iets overnieuw moeten doen. met 22 jaar ben je dus echt niet oud hoor. Zoiezo speelt leeftijd niet echt meer een rol omdat alles zo gemixt is.
Antwoord
#3
Hoi Bart bedankt voor je reactie.
Voor de mensen die afgestudeerd zijn of aan het studeren zijn: met welke leeftijd gaan jullie afstuderen of waren afgestudeerd?
Antwoord
#4
Elaine,
Mijn dochter was bijna 18 toen zij startte met geneeskunde in Nijmegen, zij is nu eind tweede jaars en zal als ze alles in 6 jaar haalt met 23 jaar klaar zijn. Dit is naar mijn idee te jong. Haar vriendinnen zijn nu allemaal rond de 21. Maar zoals Bart zegt ook veel oudere studenten. Dus prima leeftijd om met 22 te starten!
Antwoord
#5
Hoi M8eld,

Bedankt voor je informatie. Kan je je dochter vragen wat de verhouding zijn tussen de leeftijden in de bachelor en zijn geneeskundetentamens vooral feitjes onthouden?
Antwoord
#6
Leeftijden bachelor liggen tussen de 18-24 jaar. Er zijn ook veel studenten die eerst 1 of 2 jaar een andere studie doen zoals Bart en dan alsnog bij geneeskunde gaan starten. De vraag of het een questie is van feitjes onthouden is lastig te beantwoorden. Natuurlijk moeten er veel feitjes onthouden worden om zo inzicht te krijgen. Het is vooral heeeeel veel stof. Misschien moet je daar een ander topic over starten?
Antwoord
#7
Ik ben pas op mijn 21ste gestart met geneeskunde en zal naar verwachting klaar zijn rond mijn 28/29ste. Maak je geen zorgen. Wij hadden zelfs mensen van 30/40 jaar in ons eerste jaar zitten.

Ik vind persoonlijk het studeren weinig feitjes onthouden, maar dat ligt misschien aan waar je de opleiding doet. Natuurlijk moet je bepaalde dingen gewoon weten.. Maar heel veel kan ook heel leuk beredeneerd worden vanuit kennis over hoe het menselijk lichaam werkt.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)