Bekijk de ervaringen van kandidaten uit 2017 en check onze minigids patiëntengesprek!
Ben je van plan een cursus te volgen voor de decentrale selectie? Bekijk dan onze cursuspagina en ontvang via ons 10% korting op sommige cursussen!
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
inhoud geneeskunde
#11
Geen idee, ik kan alleen spreken over de EUR. Dat de beste zoveel % moeten slagen (of zakken) verschilt per tentamen. Het is belangrijk je te beseffen dat de opleiding erop gericht is om de beste artsen te leveren en daarom begint de opleiding al vroeg met selectie en competitie. Wat het voor jullie aanstaande geneeskunde studenten betekent is dat je als je geselecteerd bent, je er niet van uit moet gaan dat het allemaal wel goed zal komen omdat je al 'binnen' bent. Omdat nu iedereen decentraal geselecteerd wordt, zitten er dus behoorlijk intelligente en hardwerkende studenten tussen. Dat betekent een hogere lat om jezelf aan te meten. Dat zijn meer dingen waar je je om zorgen moet maken als je daadwerkelijk binnen bent maar ik vind dat het ook voor aankomende studenten ook handig is om te weten waar ze de komende 6 jaar mee te maken gaan hebben.

Ik denk dat alle universiteiten wel iets soortgelijks hebbben. Er zijn nog altijd minder opleidingsplekken (breed genomen) dan dat er geneeskunde studenten afstuderen. Dan krijgen ze van hogerop de opdracht om een kleinere groep te selecteren en dus meer mensen te laten zakken. Belangrijkste stremmingspunten zijn dus de coschappen en opleidingsplekken. Die worden grotendeels aan de hand van moeilijkere tentamens of hogere normeringen gereguleerd.
Antwoord


Berichten in dit topic
inhoud geneeskunde - door Abs - 27-12-2015, 10:58 PM

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)