Forum Decentrale Selectie Geneeskunde
Waar kan ik het beste aanmelden? - Afdrukversie

+- Forum Decentrale Selectie Geneeskunde (https://www.decentralegeneeskunde.nl/forum)
+-- Forum: Geneeskunde in Nederland (https://www.decentralegeneeskunde.nl/forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Decentrale selectie geneeskunde (https://www.decentralegeneeskunde.nl/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Topic: Waar kan ik het beste aanmelden? (/showthread.php?tid=913)Waar kan ik het beste aanmelden? - Drake - 03-01-2021

Hallo iedereen,
Ik kom uit Syrië en ik woon al ongeveer vijf jaar in Nederland. Ik heb Nederlands geleerd en nu zit ik op 5 VWO (NG+NT). Ik kom uit een oorlogsgebied en mijn droom is om een arts te worden, dat is wat mij eigenlijk motiveert om te blijven leren, mijn leven was namelijk niet zo makkelijk. 
Ik moet volgend jaar als het goed is een opleiding kiezen in een bepaalde universiteit, maar ik heb geen idee welke universiteit ik het beste kan kiezen.
Ik heb geen vrijwilligerswerk gedaan, en mijn cijfers zijn ook niet echt hoog aangezien dat ik veel taalachterstand heb, mijn gemiddelde van 5 vwo nu is een 7.2
Kan iemand mij helpen? wat zou het beste keuze kunnen zijn?


RE: Waar kan ik het beste aanmelden? - Addie - 03-01-2021

Hoi!
Wat ik heb gedaan toen ik ging kiezen waar ik heen ging was door eerst te kijken naar welke steden ik het zou overwegen om naartoe te verhuizen, daarna had ik mijzelf ingeschreven voor alle open dagen van die uni's, hierdoor krijg je echt een beeld van hoe de school is en wat je kan verwachten tijdens de studie zelf en vaak vertellen ze ook wat voor soort selectie ze hebben als je de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Als derde had ik gekeken naar welke selectie het beste bij mij paste, je hebt namelijk selecties waarbij je heel veel moet leren en t varieert naar selecties waarbij je helemaal niets kan voorbereiden voor de selectie. Als je het gevoel hebt dat je goed uit je hoofd kan leren zou ik dus bij die scholen kijken die zo'n selectie hebben. Wil je meer beoordeeld worden op je non-cognitieve vaardigheden zou je bij de uni's kunnen kijken die zo'n soort selectie hebben.

Ik hoop dat ik je met mijn ervaring heb kunnen helpen!